Parkinson-hold

​Træningen har til formål at modvirke følgerne af Parkinson, så deltageren bedre kan klare sin hverdag fysisk. Alle har godt af at motionere, men specielt personer med Parkinson får overraskende stor effekt med den rigtige træning. Man kan ikke træne sygdommen væk, men man kan træne, så de daglige gøremål bliver nemmere.

Vi arbejder ud fra de nyeste kliniske retningslinier for personer med Parkinson. Fokusområderne er balance, styrke, koordination, bevægelighed, udholdenhed samt konditionstræning.

Der startes med en individuel konsultation, hvor forventningerne afstemmes. Herunder vil deltageren gennemgå en fysioterapeutisk undersøgelse, der bl.a. vil afdække personens træningsbehov.

Træningen starter med opvarmning på cykel. Derefter er der en halv times individuelt tilrettelagt træning med fokus på styrketræning i vores maskiner i træningssalen. Til sidst en halv times træning i gymnastiksalen, hvor der er fokus på bevægelighed, koordination og balance.

Der vil blive lavet tests i starten af forløbet og igen efter 4-5 måneder for at se, om der er en effekt. Der vil være plads til individuel vejledning, da der typisk kun vil være 4-5 deltagere på et hold. Der vil være løbende tilgang til holdene.

​Personer med diagnosen Parkinson vil kunne modtage vederlagsfri holdtræning, hvis der foreligger en henvisning til dette fra en læge.

Tryk her for at se klinikkens Parkinson folder

Sidste nyt: Fysioterapeut Pia Mølgaard er cert. LSVT BIG terapeut. LSTV BIG er et træningsprogram designet specifikt til personer med Parkinson men er også velegnet til personer med andre neurologiske sygdomme.

Teorien bag LSVT BIG er, at vores hjerne kan formes hele livet. Den kan ændre sig og lære nyt. Inden for hjerneforskning kaldes denne foranderlighed neuroplasticitet, og begrebet dækker over, at der sker fysiske forandringer i hjernevævet, når vi lærer nyt, husker eller glemmer. Hjernens funktion tilpasser sig de påvirkninger, den udsættes for.

LSVT BIG forbedrer evnerne til at lave hurtige, større og mere kraftfulde bevægelser – en evne, som man kan bruge i hverdagen, når man eksempelvis skal rejse sig, række ud efter en dåse i køleskabet eller blot gå med større og mere sikre skridt. Det handler i al sin enkelthed om at træne store bevægelser, med stor kraft og stor hastighed.

LSVT BIG antages at kunne forbedre følgende:

  • Ganghastigheden med større skridtlængde
  • Balance
  • Rotationer af kroppen
  • Livskvalitet (at kunne klare flere dagligdags aktiviteter, og være deltagende i sociale sammenhænge)
  • Desuden erfares , at jo tidligere man får indlært disse BIG øvelser, jo bedre kan man forhale de bevægelsesmæssige indskrænkninger

LSVT BIG er en træningsform, der bygger på et program for stemmetræning til parkinsonramte. Det er udviklet i USA i midten af 1980èrne. Opkaldt efter Lee Silvermann Voice Treatment (LSVT). Nu er principperne overført fra stemmetræning til den fysiske træning af kroppen.​

Telefonen er åben​:

Mandag:​

8:00 - 12:00

Tirsdag:​

8:00 - 12:00

Onsdag:

8:00 - 12:00

Torsdag:​

8:00 - 12:00

Fredag:​

8:00 - 12:00

Klinikken er åben​:

Mandag:​

07:00 - 17:00

Tirsdag:​

07:00 - 17:00

Onsdag:​

07:00 - 17:00

Torsdag:​

07:00 - 17:00

Fredag:​

07:00 - 15:00

Kontakt os her:

​Faaborg Fysioterapi & Træningscenter

Odensevej 47 A
5600 Faaborg


Tlf.: 62 61 21 91

E-mail: info@faaborg-fysioterapi.dk​​

Vi er autoriserede Fysioterapeuter

fysio-logo

​Faaborg Fysioterapi & Træningscenter  ▪  Odensevej 47 A  ▪  5600 Faaborg  ▪  Tlf.: 62 61 21 91  ▪  E-mail: info@faaborg-fysioterapi.dk